Социален проект на стойност 774 000 лв. ще осигурява патронажна грижа

...
Социален проект на стойност 774 000 лв. ще осигурява патронажна грижа
Коментари Харесай

Проект за близо 800 000 лв. ще осигурява грижи за възрастни и хора в увреждания в Плевен

Социален план на стойност 774 000 лева . ще обезпечава патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в община Плевен. Финансирането е по стратегия „ Развитие на човешките запаси ”. Общинската администрация към този момент е подписала контракта за осъществяване, заяви зам.-кметът на Плевен Стефан Милев.
По плана ще бъдат обхванати 334-ма възрастни над 65 години с ограничавания или в неспособност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните фамилии в 25 обитаеми места в общината. Срокът за осъществяването е 22 месеца и стартира да тече на 1 юли. През първите 10 месеца ще се образува екип, ще се сортират личния състав и потребителите и ще се организира образование на наетите лица, които би трябвало да бъдат 52-ма.
„ За тези възрастни хора ще се грижат 35 домашни санитари . Ще им оказват помощ психолози. Социални служащи ще им оказват административна помощ - за попълване и правене на документи, за явяване на ТЕЛК, за водене при доктор експерт, когато е належащо, и други По плана ще има и шест медицински сестри. Идеята ни е да върнем това, което преди време е бил общественият патронаж – да не е единствено кухня и обезпечаване на топъл обяд “, разясни Стефан Милев.  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР